Savunma Sanayi

Türkiye’nin milli gücü konumundaki savunma sanayi alanında Sakarya,  ülkemizde önde gelen illerdendir. Özellikle Otokar ve BMC gibi firmaların öncülük ettiği sektöre diğer bileşenleri sağlayan teknik bilgiye sahip firmaların mevcudiyeti Sakarya’da güçlü bir Savunma Sanayi Ekosistemi oluşturmaktadır.

 

​​​​​Türkiye’nin öncü ve en deneyimli milli savunma sanayii şirketi Otokar, 4×4’ten 8×8’e, paletli zırhlı araçlara kadar farklı tip ve versiyonlarda araçlar ve kule sistemleriyle Türkiye’nin kara sistemleri üreticisi konumundadır. 32.000’den fazla ürünü Türkiye dahil 35’ten fazla dost ve müttefik ülkenin silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçleri tarafından kullanılmaktadır. Akrep, Kobra, Kaya, Kural ve ISV gibi zırhlı araçlar, Tulpar Tankları, Mızrak, Bozok, Üçok ve Keskin silah sistemleri Sakarya’da üretilmektedir.

Aynı şekilde BMC de savunma sanayisine uzun yıllardır hizmet etmekte ve başta ülkemiz olmak üzere dost ve müttefik ülkelere yönelik ürünler üretmektedir. Bunların başlıcaları; Altay tankı, Kirpi, Vuran, Amazon gibi zırhlı araçlar, taktik tekerlekli araçlar, lojistik destek araçları ve Toma’lardır.